Hvordan få orga sterke smerter i magen

ercp Ved denne undersøkelsen sprøytes røntgen kontrast inn i galleveiene og bukspyttkjertelgangen via magekikkert (gastroskop). Det vil si hyppig, stor avføring som er lys eller gul, illeluktende og fettet. Man kan også ta prøver fra magesekken eller såret. Fordelene ved undersøkelsen er at det er en meget sikker metode til å stille/avkrefte diagnosen, og at man med undersøkelsen samtidig kan lage mindre inngrep.

Videos

Valentina Jewels -Big Butts Beyond Full Vid huge Teen Booty w/ Laz Fyre.

Hvordan få orga sterke smerter i magen -

Ved et røntgenoversiktsbilde av mageregionen kan man noen ganger påvise forkalkninger i bukspyttkjertelen. Legen vil da råde deg til å slutte med legemidlene. De metoder som brukes til å stille diagnosen, er særlig ultralydscanning av magen, CT- scanning av magen, oppsamling av bukspytt eller ercp. Den vanligste behandlingen er en såkalt trippelkur. Prinsippet er det samme som ved ekkolodd og sonar.

: Hvordan få orga sterke smerter i magen

Hvorfor kan man få oppkast? Dersom du røyker eller drikker mye alkohol, bør du søke hjelp hvis du synes det er vanskelig å slutte med dette på egenhånd. Andre, men sjeldnere årsaker til magesår kan være: Andre legemidler, som for eksempel bisfosfonater mot beinskjørhet. Oppkast kommer ofte ca time etter inntak av mat. Kan skyldes smerter i seg selv. Psykiske årsaker Stress og mentale belastninger kan føre til magesmerter. Multiorgansvikt hos svært dårlige sykehuspasienter, et sår kalles på fagspråket et ulcus. Hvorfor får man smerter? Sår i magesekken kalles derfor på fagspråket ulcus ventriculi, mens sår i tolvfingertarmen kalles ulcus duodeni. Gallefargestoffet lesbian dating massasje oslo happy ending farger urinen mørk. Insulinproduksjonen kan være nedsatt. Medisinene som kan gi magesår, er først og fremst acetylsalisylsyre som brukes forebyggende mot hjerte- og karsykdommer, og såkalte ikke-steroide antiinflammatoriske midler (nsaids). Hva kan man selv gjøre? Smertene har tendens til å stråle bak til ryggen. Videre tiltak bestemmes av hvilken diagnose som er sannsynlig. På grunn av dette blir avføringen tynn, hyppig og fettet. Ut over dette kan man også selv gjøre noe for å minske smerten. Man kjenner ikke den eksakte mekanismen for smertene. Med tiden opplever en del langsomt å få redusert smertene. Vedvarende eller sterke smerter krever imidlertid legevurdering.

Facebook twitter google_plus reddit pinterest linkedin mail

2 tanker om “Hvordan få orga sterke smerter i magen

Legg igjen en Kommentar